Ο Αρχιεπίσκοπος τα έψαλλε στους κυβερνώντες…

Η απουσία υπουργών της κυβέρνησης  Χριστόφια, “σημάδεψε” την πανηγυρική δοξολογία για την πρώτη του νέου έτους που τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου του Β’. Στη δοξολογία παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων, της Αστυνομίας και του Στρατού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, ανέφερε ότι «έλαμψαν δια της απουσίας τους» και έκανε λόγο για «ντροπή της κυβέρνησης».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα η Κύπρος θα εξέλθει της οικονομικής δυσχέρειας στην οποία βρέθηκε και δεν θα υπάρχουν πολίτες που να πεινούν.

Για το Κυπριακό, τόνισε ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα σε οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση εκλέξει ο λαός για να τη βοηθήσει αλλά και για να μην επιτρέψει, όπως είπε, μια νόθο λύση που δεν θα είναι βιώσιμη και προς όφελος όλων των νομίμων κατοίκων του νησιού.Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ακόμα ότι για να υπάρξει εξέλιξη στο Κυπριακό που να οδηγεί σε λύση, πρέπει να κάνει στροφή η Τουρκία.

Όσο κυβερνούν, υποστήριξε, οι Ερντογάν και Νταβούτογλου, «δεν είναι ορατή μια κίνηση που να προσφέρει λύση αποδεκτή και από τους Ελληνοκυπρίους».

 

Check Also

Aίθριος ο καιρός με νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα (live map)

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα …

Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test σε δικαιούχους

Σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας – 28 Νοεμβρίου 2021 Στη …