Σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Νέο ένταλμα σύλληψης Μπόμπολα

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν προκύψει νέα στοιχεία και μαρτυρίες εναντίον του Προέδρου της Helector Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του σκανδάλου  ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, γι` αυτό και κρίθηκε αναγκαία η έκδοση νέου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του.

Το προηγούμενο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του Ελλαδίτη επιχειρηματία στις 28/3 έχει ήδη ακυρωθεί λόγω του ότι η Αστυνομία, σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία “έκριναν σκόπιμο και ορθό με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν να εκδοθεί νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του Λεωνίδα Μπόμπολα”.

Εναντίον του κ. Μπόμπολα διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση, του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, πλαστογραφία, δόλια ιδιοποίηση ή τήρηση ψευδών λογαριασμών, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων.

Εν τω μεταξύ, μετά από αυτή την εξέλιξη, η συνεδρία του Συμβουλίου Εφετών στην Αθήνα που ήταν προγραμματισμένη για αύριο προκειμένου να εξεταστεί το αίτημα των κυπριακών αρχών για την έκδοση του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο, με βάση το πρώτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εναντίον του, αναμένεται ότι θα ακυρωθεί και θα οριστεί σε νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

Σημειώνεται επίσης ότι η εκ νέου παραπομπή της υπόθεσης των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στη βάση του νέου κατηγορητηρίου έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου.

Κατά τη τελευταία ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, αποσύρθηκε το παλιό κατηγορητήριο και στη συνέχεια καταχωρήθηκε νέο με τη συμπερίληψη του Διευθυντή της Enviroplant, Θεοφάνη Λώλου και της εταιρεία Enviroplant ως νομικό πρόσωπο και με τις ίδιες κατηγορίες.