Σκάνδαλο στον ΕΟΤ- Συλλήψεις και ποινικές διώξεις

Σκάνδαλο σε βάρος του ΕΟΤ ήρθε χθες στο φως της δημοσιότητας. Συνελήφθη ο πρώην ειδικός σύμβουλος του πρώην Γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου καθώς και άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, απάτη, πλαστογραφία και σύσταση συμμορίας.

Σύμφωνα με την έρευνα οι κατηγορούμενοι έστηναν εταιρίες “φάντασμα” και μετά έκοβαν απο τον ΕΟΤ επιταγές πληρωμών για τις παραπάνω εταιρίες. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην ειδικός σύμβουλος του Νίκου Καραχάλιου πήρε απο τους ταμίες -παρατύπως -στο γραφείο του το μπλοκ επιταγών, το οποίο είχε ζητήσει προφασιζόμενος εσωτερικό έλεγχο.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε σε υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος μια γυναίκα-υπάλληλος του ΕΟΤ, προκειμένου να εισπράξει μια επιταγή ύψους 147.000 ευρώ, ωστόσο όταν η τράπεζα ζήτησε επιβεβαίωση απο τον ΕΟΤ, ο οργανισμός κάλεσε την Τράπεζα να παγώσει τη διαδικασία.

Οι κατηγορούμενοι προσπάθησαν ουσιαστικά να εξαργυρώσουν την επιταγή, που είχε κοπεί από τον ΕΟΤ, με υπογραφή του κ. Καραχάλιου, για ένα ξενοδοχείο στη Σύρο, χωρίς να υπάρχει οφειλή του οργανισμού. Η αστυνομία μάλιστα πήγε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όπου ο ιδιοκτήτης διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε καμία οφειλή του ΕΟΤ προς αυτό.

Την ίδια στιγμή αναζητείται και ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος για να δώσει διευκρινήσεις για την υπόθεση.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα όπου τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, ενώ πήραν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να απολογηθούν.