Σκάνδαλο ΣΑΠΑ: Σήμερα η απόφαση για ξεχωριστή δίκη Σιαηλή και Σαρίκα

Το Κακουργιοδικείο Πάφου αναμένεται σήμερα να εκδλωσει την απόφαση του στο αίτημα των κατηγορουμένων για την υπόθεση με το σκάνδαλο ΣΑΠΑ, Φειδία Σαρίκα και Γιώργου Σιαηλή, να μην περιληφθούν σε κοινό κατηγορητήριο με τους τρεις πρώην δημοτικούς συμβούλους Πάφου, Γιώργο Μιχαηλίδη, Ευστάθιο Ευσταθίου και Βάσο Βασιλείου, που έχουν ήδη κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Α’ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος, μετά την υποβολή των ενστάσεων από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων Σαρίκα και Σιαηλή υποστήριξε στην τελευταία δικάσιμο γιατί θα πρέπει να είναι στο ίδιο κατηγορητήριο οι Φ. Σαρίκας και Γ. Σιαηλής.

Σε περίπτωση που το αίτημα απορριφθεί οι δύο κατηγορούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους καταλογίζονται.

Σε αντίθετη περίπτωση θα καταχωρηθούν ξεχωριστές υποθέσεις εναντίον του καθενός.

Μη παραδοχή έχουν ήδη απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Πάφου Γιώργος Μιχαηλίδης, Ευστάθιος Ευσταθίου και Βάσος Βασιλείου.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αυτές του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίοι υποδηλώνουν διαφθορά, το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.