Πρωτοσέλιδα από εφημερίδες

efimerides

Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα από τις εφημερίδες σήμερα

Σημερινή: Με τίτλο  “Ενεργειακή τριμερής σύντομα στην Αθήνα”, αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στη Νέα Υόρκη και γράφει ότι η ημερομηνία της συνάντησης θα ανακοινωθεί πιθανότατα την 1η Οκτωβρίου, και πως κατά τη νέα τριμερή, Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος θα συζητήσουν για συνέργειες στον τομέα του Φυσικού Αερίου. Αλλού, γράφει πως για το σκάνδαλο των πασσάλων στην ΑΗΚ, η Επιτροπή Ελέγχου ξεσκονίζει όλα τα έγγραφα. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στην έκρηξη νάρκης χθες στο Μάμμαρι.

Αλήθεια: Με τίτλο “3 κόκκινες γραμμές”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα θέσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τρία προαπαιτούμενα για τη λύση του Κυπριακού: την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την κατάργηση των εγγυήσεων και την αναγνώριση σε όλους τους Κύπριους των 4 βασικών ελευθεριών. Αλλού, γράφει για την αποκάλυψη της ΝΑΣΑ ότι υπάρχει νερό στον Αρη, και προσθέτει πως αυξάνεται η πιθανότητα ύπαρξης ζωής. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Κυβέρνησης είναι ακόμη πιο φιλόδοξη από αυτή της Τρόικας.

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Ξεκινούν έρευνες στη στεριά”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η αμερικανική εταιρεία NEOS Geosolutions ξεκινά έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο έδαφος της Κύπρου, αφού υπέγραψε σχετική συμφωνία με τον Υπουργό Ενέργειας. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Αιγύπτιος ομόλογός του σε συνάντηση που είχαν χθες στη Νέα Υόρκη συζήτησαν τρία βασικά θέματα, με κύριο τη νέα τριμερή Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου που θα γίνει στην Αθήνα. Αλλού, γράφει για μεγάλη επιτυχία του Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς κατετάγη στην 76η θέση ανάμεσα σε 7.804 οργανισμούς στον τομέα της έρευνας.

Χαραυγή: Με τίτλο “Έως το 2040 θα μείνει στα ύψη η ανεργία”,  γράφει ότι αναλογιστική μελέτη του ΤΚΑ κατέδειξε ότι η ανεργία θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2009, δηλαδή στο 7,7%, το 2040. Αλλού γράφει ότι ο Δρ. Αντρέι Λιάκοφ χαρακτηρίζει πλήγμα τόσο για Ισραήλ και Κύπρο όσο και για Delek και Noble την ανακάλυψη του γιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ στην Αίγυπτο. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται στη χθεσινή επίσκεψη του ΓΓ και αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στην Αροδαφνούσα και γράφει ότι το κέντρο χρειάζεται περαιτέρω στήριξη από το κράτος.

 Cyprus Mail: Με τίτλο “Πλήρωναν μπόνους και πολυτελή αυτοκίνητα στην ΙBG”, γράφει για τις χθεσινές καταγγελίες του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ότι οι επικεφαλής της IBG, μιας θυγατρικής της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, ξοδεύουν τα χρήματα του κουρέματος για να δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους και να αγοράζουν πολυτελή αυτοκίνητα. Αλλού γράφει για το νέο ρεκόρ Γκίνες για την Αγία Νάπα με το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Σε άλλο θέμα γράφει για τη διαφωνία Ομπάμα-Πούτιν στα ΗΕ για το θέμα της συνεργασίας με τη Συρία για αντιμετώπιση του ΙΚ.