Σκάνδαλο Μέρντοκ: Ένοχος ο Κόλσον, αθώα η Ρεμπέκα Μπρουκς

Ένοχος για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συντάραξε την παγκόσμια κοινή γνώμη και αποτέλεσε σφοδρό πλήγμα στην αυτοκρατορία του Ρούπερτ Μέρντοκ, κρίθηκε την Τρίτη από βρετανικό δικαστήριο ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας News of the World Άντι Κόλσον.

Αντιθέτως, η προστατευόμενη του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρεμπέκα Μπρουκς αθωώθηκε απ’ όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Ο Κόλσον διετέλεσε διευθυντής της News of the World από το 2003 ώς το 2007, προτού αναλάβει σύμβουλος επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον -θέση που κατείχε από το 2007 ώς το 2011. Την Τρίτη κρίθηκε ένοχος, με ομόφωνη απόφαση των ενόρκων, για συνωμοσία με στόχο την παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών.

Οι ένορκοι απήλλαξαν τη Ρεμπέκα Μπρουκς από τις κατηγορίες της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης, μέσω της απόκρυψης στοιχείων, και του χρηματισμού δημόσιων λειτουργών, με σκοπό την άντληση πληροφοριών.

Αθώοι κρίθηκαν επίσης ο σύζυγος της Μπρουκς, Τσαρλς Μπρουκς, η πρώην γραμματέας της Τσέριλ Κάρτερ, καθώς και ο υπεύθυνος ασφάλειας της News International Μαρκ Χάνα, οι οποίοι αντιμετώπιζαν την κατηγορία της συνωμοσίας με στόχο την παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης.

Όπως μεταδίδει το BBC, στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης η Μπρουκς έστρεψε το βλέμμα της στους ενόρκους λέγοντάς τους «σας ευχαριστώ». Ανέκφραστος άκουσε την ετυμηγορία ο Άντι Κόλσον.