Αποφυλακίζεται με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Λ. Λαυρεντιάδης

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, κατηγορούμενος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ. ευρώ από την Proton Bank.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα του επιχειρηματία που ζητούσε αποφυλάκιση λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, καθώς τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση στο ψυχιατρείο κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι όροι της καταβολής εγγύησης 500 χιλιάδων ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία με αυστηρούς όρους είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας λόγω παρέλευσης του 18μηνου προσωρινής κράτησης, ωστόσο υπήρχε σε εκκρεμότητα η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012.

Έτσι υποβλήθηκε νέο αίτημα που αφορούσε το 18μηνο προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών.