Σιζόπουλος: Καταλήξαμε ότι διαφωνούμε

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε ότι “καταλήξαμε ότι διαφωνούμε”.

Ήταν μία ειλικρινής συνάντηση είπε αλλά ταυτόχρονα διερωτήθηκε  διερωτήθηκε προς τι αυτές οι συναντήσεις με τους υποψηφίους από τη στιγμή που δεν διαφοροποιούν τις θέσεις τους κυρίως στα θέματα του Κυπριακού.

Πρόσθεσε πως ανεξάρτητα από το γεγονός ότι και η ΕΔΕΚ συγκαταλέγεται μεταξύ των ηττημένων του πρώτου γύρου και ανεξάρτητα επίσης από το ποσοστό που εκπροσωπεί το κάθε κόμμα, υπάρχει μια πολιτική αξιοπρέπεια και συμπλήρωσε ότι «εδώ διερευνούμε την δυνατότητα συνεργασίας με αμοιβαιότητα, με ισοτιμία και όχι ισότητα, δεν διερευνούμε τη δυνατότητα υποταγής μας», εξηγώντας πως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο ίδιος θεωρεί πως παρόλο που αυτές οι συναντήσεις είχαν το θετικό στοιχείο ότι ξεκαθαρίζουν το τοπίο, εντούτοις δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν τον στόχο για τον οποίο συγκλήθηκαν που ήταν η διερεύνηση μιας ειλικρινούς και πραγματικής συνεργασίας.

Σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Μαρίνος Σιζόπουλος διευκρίνισε ότι ο προγραμματισμός του κόμματος είναι η Κεντρική Επιτροπή να συνέλθει την Παρασκευή, ωστόσο υπάρχει μια πιθανότητα αυτό να συμβεί την Πέμπτη.

Σε ερώτηση αν υπήρξε πρόταση από την πλευρά του Νίκου Αναστασιάδη για συμμετοχή στην Κυβέρνηση, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχει ξεκαθαριστεί ότι ακόμα και στην περίπτωση που θα υπήρχε αυτή η μορφή συνεργασίας με διαφοροποίηση θέσεων, δεν ενδιαφέρεται για εμπλοκή στην Κυβέρνηση και συμμετοχή είτε με υπουργικούς θώκους είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο και ότι το ζητούμενο είναι η διαμόρφωση μιας πολιτικής, που να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και κυρίως να διασφαλίζει τη συνέχιση και ισχυροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εθνική και φυσική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού.