Σθεναρή υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΑΗΚ

Το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί σημαντικό εθνικό πλούτο του λαού μας, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης, και η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές πως θα υπερασπιστεί με σθένος το δημόσιο χαρακτήρα της ΑΗΚ.

Λόγων των χαλεπών καιρών, η επανάληψη αξίζει, δήλωσε χαριτολογώντας ο κ. Συλικιώτης, στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των Πεπραγμένων της ΑΗΚ για το 2011, στη Λευκωσία. «Σε αυτό το πλαίσιο η Κυβέρνηση στηρίζει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΑΗΚ το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, γιατί πιστεύουμε πως θα συμβάλει στον εξορθολογισμό της οργανικής δομής της Αρχής και θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για να μπορέσει να υπερβεί διάφορες στρεβλώσεις που παρατηρούνται και να καταστεί ένας αποτελεσματικός, αποδοτικός και παραγωγικός οργανισμός, με μειωμένες λειτουργικές δαπάνες».

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλει σημαντικά και η μείωση του κόστους παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθεσε ο υπουργός Εμπορίου. Οι διαδικασίες για την εισαγωγή φυσικού αερίου για κάλυψη των αναγκών της ΑΗΚ, ως ενδιάμεση λύση, θα συνεισφέρει έως ότου η Κύπρος αποκτήσει το δικό της φυσικό αέριο από το Τεμάχιο 12. Ήδη 17 εταιρείες έχουν υποβάλλει αίτηση για τη χορήγηση, το συντομότερο δυνατόν, φυσικού αερίου.