Σε συνεργασία με τις τράπεζες η Lufthansa για τη συγκέντρωση €3 δισ.

Σε συνεργασία με τις τράπεζες επί ενός σχεδίου για τη συγκέντρωση ιδίων κεφαλαίων ύψους 3 δισ. ευρώ βρίσκεται η Deutsche Lufthansa, ώστε να μπορέσει να αποπληρώσει την κρατική διάσωση από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, μεταδίδει το Bloomberg.

Η χρονική στιγμή και το μέγεθος της κεφαλαιακής αύξησης θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ενώ η εταιρεία μπορεί να συγκεντρώσει τα κεφάλαια ακόμα και μέσα στον Ιούνιο, αναφέρουν πηγές.

Η μεγαλύτερη αεροπορική της Ευρώπης έλαβε κρατική διάσωση ύψους 9 δισ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά καθώς η πανδημία έβαλε τέλος σε μια δεκαετή εκρηκτική άνοδο των αεροπορικών ταξιδίων.

Η νέα χρηματοδότηση θα παρέχει αρκετό ρευστό για να αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της σιωπηρής συμμετοχής του γερμανικού κράτους ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Οι πληρωμές των στελεχών και η δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων υπόκεινται σε περιορισμούς μέχρι να αποπληρωθεί το ποσό της βοήθειας που έλαβε η αεροπορική από το κράτος.

Από τις αρχές της χρονιάς η μετοχή της Lufthansa που περιλαμβάνει επίσης τις Swiss, Brussels Airlines και Austrian Airlines, έχει κερδίσει 5%.

Την περασμένη εβδομάδα οι μέτοχοι ενέκριναν μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου ύψους 5,5 δισ. ευρώ.

Πάντως, η Lufthansa εξακολουθεί να χάνει χρήματα λογω πανδημίας, καθώς συνεχίζονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί παγκοσμίως. Η εταιρεία μείωσε τη μηνιαία εκροή μετρητών σε 235 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο και αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα μειωθεί στα 200 εκατ. ευρώ το μήνα την τρέχουσα περίοδο, βοηθώντας την να καταγράψει μικρότερη λειτουργική ζημία σε σχέση με την περσινή που ανήλθε στα 5,5 δισ. ευρώ.