Η Γιουβέντους aνακοίνωσε την αποχώρησή του ο Μπουφόν

Τέλος εποχής κι αυτή τη φορά οριστικά για Τζίτζι Μπουφόν και Γιουβέντους. Ο 43χρονος γκολκίπερ ανακοίνωσε στο beINSPORTS πως θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να αγωνίζεται.

«Το μέλλον μου είναι ξεκάθαρο. Φέτος αυτή η πολύ όμορφη και μακρά εμπειρία με τη Γιουβέντους τελειώνει οριστικά. Είτε θα σταματήσω την καριέρα μου είτε θα βρω μια λύση που θα μου επιτρέπει αν αγωνίζομαι ή να έχω μια διαφορετική εμπειρία στη ζωή μου. Θα τα σκεφτώ. Πιστεύω πως πρόσφερα ό,τι είχα στη Γιουβέντους, πήρα τα πάντα από αυτή και δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο πλέον. Φτάσαμε στο τέλος ενός κύκλου και είναι σωστό να σταματήσουμε τώρα», ανέφερε ο Ιταλός πορτιέρε.

Όσο για το τι έφταιξε και η Μεγάλη Κυρία όχι απλώς έχασε το πρωτάθλημα αλλά κινδυνεύει να μείνει εκτός τετράδας στη Serie A χάνοντας το εισιτήριο για το Champions League; «Μας έλειψε η συνέπεια. Στα περισσότερα ντέρμπι κερδίσαμε, αλλά χάσαμε ανόητα βαθμούς απέναντι σε λιγότερο δυνατές ομάδες. Αυτό δείχνει πως η ομάδα δεν έχει χαρακτήρα».

Ο Μπουφόν αγωνίστηκε στη Γιουβέντους από το 2001 μέχρι το 2018 και από το 2019 μέχρι και σήμερα κατακτώντας δέκα πρωταθλήματα και τέσσερα Κύπελλα, ωστόσο σε τρεις τελικούς του Champions League δεν κατάφερε να φύγει νικητής.