Σε ρόλο μεσολαβητή ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για ρωσικό δάνειο

Τον αρχιεπίσκοπο «επιστράτευσε» η κυπριακή κυβέρνηση να μεσολαβήσει για να δει ευνοϊκά η ρωσική κυβέρνηση οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο.  Ήδη, ο Αρχιεπίσκοπος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο Πατριάρχη και του ζήτησε να μεταφέρει στον Βλαντιμίρ Πούτιν, το αίτημα της κυπριακής κυβέρνησης.

Μας ζητήθηκε και πράξαμε το καθήκον μας…  « ό,τι μπορεί να πράξει η εκκλησία,  το κάνει, πάντα με χαρά, αφού έχει ταχθεί να υπηρετεί τον λαό και τον τόπο», είπε ο Μακαριότατος, και εκτίμησε ότι η προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα της οικονομίας και στα δεινά του κυπριακού λαού, ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε αισιόδοξος και επανέλαβε ότι οι πολίτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ζήσουν και με τα λίγα… «τους καλούς ανθρώπους ο Θεός δεν τους αφήνει».

 Μιλώντας για την αναστύλωση του μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας, ανακοίνωσε ότι η συμφωνία υπογράφεται τις επόμενες ημέρες και  εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις « δεν θα μας κοροϊδέψουν» . Έχει επέμβει,είπε ο πρέσβης των ΗΠΑ ενώ η UNDP βρίσκεται σε επαφή με την εκκλησία και πολύ σύντομα όπως είπε θα ξεκινήσουν οι εργασίες ευχόμενος όλα να πάνε κατ’ ευχήν.