Σε Παναγιώτου και Κληρίδου οι πράξεις διορισμού

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επέδωσε τις πράξεις διορισμού στην Επίτροπο Ανθρωπιστικών Θεμάτων, Καίτη Κληρίδου και στην Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου.

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε πως δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι και οι δύο Επίτροποι με την πείρα που έχουν και ιδιαίτερα με τον ζήλο που τις διακρίνει θα δώσουν μια άλλη διάσταση στις πολιτικές της κυβερνήσεως, που αφορούν από τη μια τους αποδήμους, τους επαναπατριζόμενους, τις θρησκευτικές ομάδες και από την άλλη την περιβαλλοντική πολιτική, την πράσινη ανάπτυξη και γενικότερα τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.

Όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης η κ. Κληρίδου θα αναλάβει τα καθήκοντα του Επιτρόπου για Ανθρωπιστικά Θέματα, με αρμοδιότητες για τους απόδημους, τις θρησκευτικές ομάδες, τους επαναπατριζόμενους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει σε συγκλίσεις ή και επαφές με το τουρκοκυπριακό στοιχείο, ενώ η κ. Παναγιώτου θα εργαστεί για μια περιβαλλοντική πολιτική, η οποία είναι επιθυμητό να αφήσει το στίγμα του ενδιαφέροντος και για την πράσινη ανάπτυξη, αλλά γενικότερα και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.