Σε…οικονομική κρίση το City του Λονδίνου

Το περίφημο City του Λονδίνου, το μείζον επιχειρηματικό και χρηματοοικονομικό κέντρο, που καταλαμβάνει μαζί με τη Νέα Υόρκη, την πρώτη θέση σε αυτούς τους τομείς σε όλο τον κόσμο, έχει μπει σε περίοδο …λιτότητας.

Κατά τη διάρκεια του 2013 αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω, ως και κατά 13 χιλιάδες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με μια πρόβλεψη του Centre for Economics and Business Research (CEBR) και αν η πρόβλεψη επαληθευτεί ,το εργατικό δυναμικό του νευραλγικής σημασίας οικονομικού τομέα αυτού θα επανέλθει σε προ 20ετίας επίπεδα .

Ήδη από το 2007 έχουν απολυθεί περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι. Η οικονομική κρίση που διαρκεί σχεδόν τέσσερα χρόνια, οδήγησε στην εκ βάθρων αναθεώρηση των συνθηκών λειτουργίας και των ίδιων των μοντέλων εργασίας στον σημαίνοντα σε μία καπιταλιστική οικονομία τραπεζικό τομέα.

Το CEBR κάνει λόγο περί “κατάρρευσης” σημαντικού αριθμού εταιρειών φέτος. Διαβλέπει μία ήπια μόνον αύξηση το 2015 της απασχόλησης στο City, του οποίου η οικονομική παραγωγή αντιστοιχεί στο 10% της συνολικής βρετανικής οικονομικής παραγωγής.