Σε Νότιο Κορέα, Κίνα και Ινδονησία ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Τη Νότια Κορέα, την Κίνα και την Ινδονησία  αναμένεται να επισκεφτεί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, κατά το επόμενο ταξίδι του στην Ασία, αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το ταξίδι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13 και 18 Φεβρουαρίου, θα είναι το πέμπτο του Κέρι στην Ασία κατά το τελευταίο έτος. Επίσης, θα επισκεφτεί το κμπου Ντάμπι. Η Βόρεια Κορέα θα βρίσκεται στην ατζέντα του Κέρι, κατά τις επισκέψεις του σε Σεούλ και Πεκίνο, ενώ οι συζητήσεις που θα έχει στην Τζακάρτα θα επικεντρωθούν γύρω από τις κλιματικές αλλαγές, την ασφάλεια, τη δημοκρατία, και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αναφέρεται στη επίσημη ανακοίνωση.

Στο Πεκίνο, ο Κέρι θα περάσει το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ “χαιρετίζουν την ειρηνική και ευημερούσα Κίνα, η οποία διαδραματίζει θετικό ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις”. Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές εάν ο Κέρι σκοπεύει να θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τις εντάσεις που έχουν προκληθεί μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας γύρω από την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.