“Ρεβάνς” Μάριου Καρογιάν στην εσωκομματική “μάχη” του ΔΗΚΟ

Νίκη των φαβορί επικράτησε τελικά χθες στη μεγάλη εσωκομματική μάχη του ΔΗΚΟ.

Μεγάλη επιτυχία θεωρείται για τον τέως πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Μάριο Καρογιάν, ο οποίος πήρε χθές τη “ρεβάνς” αφού από τους εκλεγέντες αξιωματούχους, μόνο ο εκλεγείς, γενικός γραμματέας του κόμματος, Μαρίνος Μουσιούτας, ανήκει στην ομάδα του νέου προέδρου του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλου.

Στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος έχουν εκλεγεί ο Μάρκος Κυπριανού,  Αναπληρωτής Πρόεδρος, Χρίστος Πατσαλίδης Αντιπρόεδρος, Μαρίνος Μουσιούτας Γενικός Γραμματέας και Φύτος Κωνσταντίνου Γενικός Οργανωτικός.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και οι τέσσερεις νέοι ανώτεροι αξιωματούχοι του ΔΗΚΟ έστειλαν σε δηλώσεις τους, μηνύματα ενότητας, εν μέσω χειροκροτημάτων από μέλη του ΔΗΚΟ που παρευρέθηκαν στην ανακήρυξη.

«Συγχαρητήρια σ’ όσους αξιωματούχους έχουν καταφέρει να εκλεγούν μέχρι στιγμή αλλά και σ’ όλους τους ανθυποψήφιους τους», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Συγχαρητήρια, πρόσθεσε, «θα πρέπει επίσης να δώσουμε και στον ΔΗΚΟικό κόσμο που έδωσε σήμερα μαθήματα δημοκρατίας και από αύριο όλοι αξιωματούχοι, όλοι εμείς και όλοι εσείς, ξεκινούμε σκληρή δουλειά για να αντιμετωπίσουμε τις τεράστιες προκλήσεις που αυτή τη στιγμή έχουμε μπροστά μας».

Φτάνει, σημείωσε, «όλοι μαζί, ενωμένοι να εργαστούμε και θα μπορέσουμε να τιμήσουμε το κόμμα μας, να υπηρετήσουμε με την Κύπρο».

Από την πλευρά του ο Μάρκος Κυπριανού ευχαρίστησε το κόμμα που του έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει αυτή τη θέση, τους συνεργάτες του και τους ψηφοφόρους του που τον τίμησαν με την εντολή τους, καθώς και τους ανθυποψηφίους του για έναν έντιμο και δύσκολο αγώνα. «Και αποδεικνύουμε για ακόμη μια φορά ότι το ΔΗΚΟ είναι όντως δημοκρατικό», είπε.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι «πλέον γυρίζουμε σελίδα, είμαστε όλοι ενωμένοι και θα δουλέψουμε για την επόμενη μέρα, για να αντιμετωπίσουμε – όπως είπε και ο Πρόεδρος – όλες τις δύσκολες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας όχι μόνο σαν ΔΗΚΟ, αλλά και σαν Κύπρος».

«Τα συγχαρητήρια αξίζουν πρώτα απ’ όλα στις χιλιάδες των μελών του ΔΗΚΟ που πήγαν σήμερα στις κάλπες και έστειλαν ένα μήνυμα: ότι θέλουν ένα ΔΗΚΟ ενωμένο, ένα ΔΗΚΟ ισχυρό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Χρίστος Πατσαλίδης. Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του που τον τελευταίο καιρό έντιμα, με αξιοπρέπεια, με σοβαρότητα εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα, συγχάρηκε τους ανθυποψηφίους του και όλο τον κόσμο του ΔΗΚΟ.

Έστειλε το μήνυμα ότι «όπως είπε και ο Πρόεδρος, έχουμε δύσκολες στιγμές μπροστά μας, είναι μια δύσκολη περίοδος και το ΔΗΚΟ, ενωμένο, θα δουλέψει με σοβαρότητα για να πάρει τις πιο σωστές αποφάσεις».

Ο Μαρίνος Μουσιούτας ευχαρίστησε «όλους τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ που μέσα σε πλαίσια δημοκρατίας κατάφεραν να κάνουν αυτή την μέρα γιορτή για το ΔΗΚΟ και όλοι μαζί από αύριο να συνεχίσουμε τον αγώνα μας που, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος, είναι πολύ πιο δύσκολος τώρα». Όλοι μαζί, πρόσθεσε, «να προσπαθήσουμε να φέρουμε την Κύπρο μας εκεί που της αξίζει». Ευχαρίστησε ακόμη την Εφορευτική Επιτροπή και όλα τα στελέχη που εργάστηκαν στις εκλογές.

«Στόχος όλων μας θα πρέπει από αύριο να είναι η συνοχή, η ενότητα και η ενίσχυση του ΔΗΚΟ», δήλωσε ο Φύτος Κωνσταντίνου. Όλοι μαζί, πρόσθεσε, «μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο και ο καθένας μας αναλαμβάνει τις δικές τους ευθύνες στο δικό του τομέα για να μπορέσουμε όλοι μας σαν μια γροθιά και τους στόχους του κόμματος να πετύχουμε, αλλά πάνω απ’ όλα ενισχυμένο το ΔΗΚΟ, να μπορέσει να διαδραματίσει σωστά το ρόλο του στα πολιτικά πράγματα του τόπου».

Νωρίτερα, Μάρκος Κυπριανού πρώτα και έπειτα Χρίστος Πατσαλίδης είχαν προσέλθει στο Χίλτον Παρκ. Τους υποδέχθηκαν οπαδοί τους με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.

Στο χώρο του Hilton Park, βρισκόταν ήδη ο τέως Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, ο οποίος και τους συγχάρηκε για την εκλογή τους. Τον Μάρκο Κυπριανού συγχάρηκε και η ανθυποψήφιά του Ευρωβουλευτής ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έφτασε στο χώρο του ξενοδοχείου λίγο πριν την ανακήρυξη των νικητών.