Σε Κύπρο, Βαυαρία και Οσλο ο Σαμαράς ώς τη Δευτέρα

Στη Κύπρο μεταβαίνει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια ενώ τη  Κυριακή θα συναντηθεί στο Μόναχο, με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χόρστ Σίχόφερ.

Ο κ. Σαμαράς, το βράδυ θα παραστεί σε δείπνο στη Λευκωσία προς τιμήν του, όπου θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας.

Αύριο το πρωί, ως προσκεκλημένος της οικογένειας, θα παραστεί και θα μιλήσει στο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Μόναχο όπου θα συναντήσει το χριστιανοκοινωνιστή “εταίρο” της Μέρκελ ο οποίος ήταν από τους πιο σκληρούς επικριτές της Ελλάδας ο οποίος εμφανίζεται πλέον πιο μετριοπαθής καθώς στηρίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Στην κυβέρνηση αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην συνάντηση καθώς η μεταστροφή στο κρατίδιο της Βαυαρία ίσως ανατρέψει το αρνητικό για την Ελλάδα κλίμα και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της κυβέρνησης και της χώρας η οποία είναι ακόμη εν αναμονή της δόσης.

Τη δευτέρα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Όσλο όπου μαζί με άλλους ηγέτες της Ευρώπης θα παραστεί στην τελετή απονομής του Nobel Ειρήνης, που φέτος απονέμεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.