Σε κανέναν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλώνει ο Γιώργος Λιλλήκας

«Παραμένω σταθερός στις θέσεις και αρχές μου, αρνούμενος συνάντηση με τον όποιον υποψήφιο. Δεν μπαίνω στην παλαιοκομματική πρακτική των ανταλλαγμάτων, ενώ αρνούμαι τις επίπλαστες συγκυριακές προεκλογικές συγκλίσεις», δήλωσε το βράδυ στην πρώτη μετεκλογική συγκέντρωσή του στη Λεμεσό, ο Γιώργος Λιλλήκας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν, καθώς οι διαφωνίες παραμένουν χαώδεις.

«Στο Κυπριακό και οι δύο προτείνουν λύσεις μονομερών υποχωρήσεων, στην οικονομία παραμένουν αμφότεροι εγκλωβισμένοι στην διαχείριση της κρίσης, ενώ όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού μας συστήματος είναι εκφραστές του κατεστημένου».

Την τελική απόφαση πάντως θα ανακοινώσει την Παρασκευή, μετά από συγκεντρώσεις σε Λάρνακα, Αμμόχωστο, Λευκωσία και Πάφο.

Ο Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι δεν θα υποδείξει στους ψηφοφόρους τι θα ψηφίσουν στον β΄γύρο των εκλογών, στις παραινέσεις του ακροατηρίου για «λευκό». Ένταση προκλήθηκε όταν παρευρισκόμενος πρότεινε να διερευνηθεί η υπό προϋποθέσεις υποστήριξη του Σταύρου Μαλά και κάποιοι από το κοινό κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Ως προς τη δημιουργία πολιτικής κίνησης, ο Γιώργος Λιλλήκας  τόνισε ότι δεν είναι επί του παρόντος. Την μορφή και τον τρόπο της «κίνησης» θα τα βρούμε μαζί σύντομα, κατέληξε, αρκεί να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας ενωμένες.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες της Λεμεσού κι εντός των εν ενεργεία βουλευτών, παρόντες ήταν οι πρώην βουλευτές και μέλη της Κίνησης Λιλλήκα- Άγης Αγαπίου, Δώρος Θεοδώρου και Άριστος Χρυσοστόμου.