Σε κάθε πράγμα υπάρχει και ένα τέλος

Η ιδέα ενός κοινού ανακοινωθέντος είναι πρόταση της ε/κ πλευράς, δήλωσε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κοινό ανακοινωθέν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ερογλου σχολιάζοντας τα όσα μεταδίδονται στον ε/κ Τύπο για την συνάντηση Ντάουνερ – Αναστασιάδη χθες, είπε ότι είναι γνωστό εδώ και χρόνια τι συζητείται στο τραπέζι όταν αρχίζουν οι συνομιλίες. «Εφόσον είναι ξεκάθαρο το τι θα συζητήσουμε, το να βάζεις μια τέτοια προϋπόθεση και να επιμένεις, κατ’ εμένα είναι μια λάθος προσέγγιση».

Η ε/κ πλευρά, συνέχισε, έχει θέσει μια προϋπόθεση, αλλά δεν έχει επιδείξει και θέληση για μια συμφωνία, επειδή – όπως υποστηρίζει – θέλουν να βάλουν στο κείμενο τις θέσεις τους. Αντί, πρόσθεσε, για ένα κείμενο που θα περιλαμβάνει τις σκέψεις και των δύο πλευρών, οι Ε/κ επιμένουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν που θα περιλαμβάνει μόνο τις δικές τους σκέψεις. «Απορρίπτουν συνεχώς τις προτάσεις μας. Γι αυτό και δεν μπορείς αυτό να το ονομάσεις κοινό ανακοινωθέν».

Η τ/κ πλευρά, πρόσθεσε ο κ. Έρογλου, είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεν υπάρξει κοινό ανακοινωθέν, να παρακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε μια ημερομηνία που θα ορίσει ο ΓΓ του ΟΗΕ. Αυτό, ανέφερε, είπε και χθες στον κ. Ντάουνερ κατά την συνάντησή τους.

«Είναι πέντε με έξι φορές που αλλάζουμε έγγραφα. Σε κάθε πράγμα υπάρχει ένα τέλος. Και στην ευελιξία υπάρχει ένα τέλος. Ήμασταν ελαστικοί με καλή θέληση μέχρι εκεί που μπορούσαμε να είμαστε». Πλέον, κατέληξε, και η ε/κ πλευρά πρέπει να εγκαταλείψει την σκέψη «εάν δεν γίνει όπως είπα δεν θα γίνει» και να σταθεί στο ύψος που πρέπει.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης είχε συνάντηση το πρωί με την Πρέσβη της Ολλανδίας, Brechje Schwochofer.

Μετά την συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.