Σε ιδρύματα οι αμοιβές βουλευτών της ΔΗΜΑΡ από συμμετοχή σε επιτροπές

Με αμιγώς κοινοβουλευτική ατζέντα και χωρίς καμία συζήτηση για πολιτικές συνεργασίες συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε ότι όπως αποφάσισε η ΚΟ του κόμματος, οι συνολικές αμοιβές όλων των βουλευτών, που προκύπτουν από τις παρουσίες τους σε όλες τις κοινοβουλευτικές επιτροπές, θα κατατίθενται ανά μήνα, μέσω της Εθνικής Τράπεζας, σε κοινωφελές ίδρυμα ή οργάνωση που θα επιλέγεται από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ. Η Εθνική Τράπεζα θα ενημερώνεται για το αντίστοιχο ίδρυμα κάθε μήνα.

Στην συνεδρίαση της ΚΟ συζητήθηκαν επίσης οι πρωτοβουλίες που θα πάρει η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή και αποφασίστηκε να κατατεθεί άμεσα επίκαιρη επερώτηση για την κατάσταση του ΟΑΕΕ και την επίλυση των προβλημάτων του στη βάση της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει η ΔΗΜΑΡ για τη ρύθμιση των οφειλών προς τον Οργανισμό.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, το επόμενο διάστημα, πρόκειται να αναδείξει ακόμη τα προβλήματα της ακτοπλοΐας και της νησιωτικής πολιτικής, την επανεκκίνηση της ανάπτυξης με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Στη συνεδρίαση έγινε κατ’ αρχήν συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε, με πρώτη εκτίμηση ότι δεν απηχεί το περιεχόμενο της πρότασης νόμου την οποία είχε καταθέσει η ΔΗΜΑΡ και η οποία απορρίφθηκε.