Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κ. Παπούλια – Κινέζου Πρωθυπουργού

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, με τους δύο άνδρες να υπογραμμίζουν τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

«Σας υποδέχομαι εγκάρδια σαν ένα μεγάλο φίλο της Ελλάδος» είπε ο κ. Παπούλιας στον κ. Λι, τονίζοντας πως Ελλάδα και Κίνα, «χώρες δύο μεγάλων πολιτισμών που έδωσαν πάρα πολλά στον κόσμο βρίσκονται σήμερα και συνεργάζονται εγκάρδια για την προώθηση κοινών συμφερόντων».

Πρόσθεσε πως η επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργός σηματοδοτεί «ακριβώς αυτή τη θέληση και των δύο μερών να προχωρήσουμε και να εμβαθύνουμε αυτή τη σχέση».

Παλιό, καλό φίλο της Κίνας χαρακτήρισε και από τον πλευρά ο κ. Λι τον κ. Παπούλια, σημειώνοντας πως χαίρεται πάρα πολύ που επισκέπτεται την Ελλάδα, «μια μεγάλη χώρα με πανάρχαια ιστορία και λαμπρό πολιτισμό».

«Αυτές τις δυο μέρες ήδη έχω νοιώσει από κοντά αυτή την ιστορική βάση της διμερούς φιλίας» είπε ο Κινέζος Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιώ προς τις νότιες ευρωπαϊκές χώρες ως Πρωθυπουργός και πάντα είχα έντονη την επιθυμία να επισκεφθώ τη μεγάλη χώρα σας λόγω της βαθιάς παραδοσιακής φιλίας. Αλλά έχω και έναν προσωπικό λόγο: επειδή θαυμάζω τον ελληνικό πολιτισμό».