Σε επαγρύπνηση η Αστυνομία μετά από προειδοποιήσεις για τρομοκρατική ενέργεια

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας λαμβάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι αστυνομικές αρχές στην Κύπρο, κυρίως σε Πρεσβείες δυτικών χωρών, μετά από πληροφορίες που διαβίβασαν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, για πιθανό τρομοκρατικό κτύπημα στη Μέση Ανατολή.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, “στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία με άλλες χώρες, λαμβάνονται αυξημένα μέτρα σε Πρεσβείες δυτικών χωρών καθώς επίσης και σε άλλους χώρους που κρίνεται αναγκαίο”.

“Πέραν των αυξημένων μέτρων από πλευράς της Αστυνομίας, η όλη κατάσταση παρακολουθείται και υπάρχουν οδηγίες έτσι ώστε να υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι σε κάποιους χώρους, έχοντας υπόψη αυτές τις οδηγίες και τη συνεργασία που υπάρχει”, συμπλήρωσε.

Αν και τα μέτρα αυτά επικεντρώνονται στην πρωτεύουσα, συνέχισε, έχουν δοθεί οδηγίες και στις υπόλοιπες επαρχίες “να υπάρχει επαγρύπνηση όσον αφορά στους ελέγχους, δηλαδή στις περιπτώσεις υπόπτων προσώπων ή οχημάτων, να γίνεται εκείνος ο έλεγχος και οι ανακρίσεις, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε ή κάτι που να εμπίπτει στα θέματα αυτά”.