Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Στο ίδιο τραπέζι κάθονται σήμερα από τη μια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίπλα του ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του, Άννα Μαρία Μπούρα και απέναντι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν και ο επικεφαλής σύμβουλός του Τούρκου Προέδρου, Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη να διαρκέσει περίπου 45 λεπτά αλλά όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ο χρόνος αυτός πολλές φορές δεν αποδεικνύεται αρκετός.

Η θέση της Ελλάδας είναι ότι οι κόκκινες γραμμές είναι απαραβίαστες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δυο χώρες και μάλιστα γειτονικές δεν πρέπει να συζητούν.

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι υπάρχει πλέον η ευκαιρία να χαραχτεί ένας οδικός χάρτης ώστε αν υπάρχει η διάθεση από την Τουρκία να επιλυθεί με βάση το διεθνές δίκαιο η μια και μοναδική διαφορά ανάμεσα στις δυο χώρες και από την άλλη να ανοιχτούν δίαυλοι επικοινωνίας και οικονομικής συνεργασίας.

Και βεβαίως να διατηρηθεί η ηρεμία στην ανατολική Μεσόγειο μέσα από το θετικό momentum που επικρατεί τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνεται πως νωρίτερα έγινε και συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Επίσης ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.