Κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες – Πότε τίθεται σε ισχύ

Το Τμήμα Μετεωρολογίας, εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες με τη θερμοκρασία στο εσωτερικό να αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ στις 11:00 το πρωί της αυριανής μέρας και θα ισχύσει μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Θερμή και ξηρή αέρια μάζα, που προέρχεται από το συνοπτικό σύστημα Κλέων, αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και αργότερα στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη ωστόσο τοπικά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 26 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 36 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά και ιδιαίτερα θερμός.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή ενώ την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί ωστόσο αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.