Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών λόγω της πολιτικής αστάθειας

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον γενικό δείκτη να έχει πέσει κάτω απο τις 800 μονάδες, ενδεικτικό της έλλειψης εμπιστοσύνης που επικρατεί στην αγορά λόγω της πολιτικής αστάθειας.

Οι αγεφύρωτες διαφορές μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, αλλά και ο απόηχος της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή έχουν προκαλέσει κλίμα πανικού στους επενδυτές, το οποίο ενισχύθηκε μετά απο δηλώσεις αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης ότι πολλά ζητήματα παραμένουν ακόμα ανοιχτά προτού υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.

Η δήλωση αυτή του αξιωματούχου ήρθε για να ταράξει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα, αφού φαίνεται πως η Γερμανία δεν αναμένει κάποια απόφαση για την εκταμίευση της δόσης της Ελλάδας στο Eurogroup της 12ης Νοέμβρη.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κλυδωνίζεται συνεχώς, αφού λίγες ημέρες πριν τη κατάθεση των μέτρων στην Βουλή και την κρίσιμη ψηφοφορία, η θετική έκβαση της οποίας αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη τη συνοχή της.

Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, ενώ ο κ. Κουβέλης εμμένει στη θέση του να καταψήφισει τα εργασιακά, όπως δηλώνει και στη συνέντευξή του στην Βρετανική “Τhe Independent”.

“H ΔΗΜΑΡ έχει συμφωνήσει σε συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά απο σκληρές διαπραγματεύσεις που είναι επώδυνα για την κοινωνία”, αλλά δηλώνει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να ψηφίσει μέτρα “που συντρίβουν τα εργασιακά δικαιώματα”.

Το χάος παρατείνεται με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αφού ήδη το σκηνικό μυρίζει “διάλυση”. Ο πρόεδρος του κόμματος αμφισβητείται και ο χορός των αποχωρήσεων έχει ξεκινήσει με άγνωστες ακόμα προεκτάσεις.