“Σε διαμάχη η Κύπρος με τους δανειστές της” γράφει το Reuters

‘Ένα τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters , από τον ανταποκριτή το στο Βερολίνο έχει προκαλέσει ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης και τα κόμματα.  «Η Κύπρος βρίσκεται ακόμα σε διαμάχη με τους δανειστές της», είναι ο τίτλος του τηλεγραφήματος του πρακτορείου, στο οποίο αναφέρεται ότι οι αντιπροτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης προς την Τρόικα κρίθηκαν ανεπαρκείς. Γίνεται, επίσης,  αναφορά σε έγγραφο που φέρεται να εξασφάλισε ο ανταποκριτής του Reuters στη γερμανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με το οποίο, το Euro Working Group – η ομάδα εργασίας του Eurogroup -κάλεσε τη Λευκωσία να συνεργαστεί με την Τρόικα.

Στο τηλεγράφημα πάντως δεν αναφέρεται η ημερομηνία του εγγράφου, ούτε η ημερομηνία προτροπής προς την κυπριακή κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών είχε γνωστοποιήσει χθες ότι τα υπό εξέταση «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων είναι η ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών Οργανισμών, η εποπτεία Συνεργατικών Ιδρυμάτων, το ύψος ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών – το σημαντικότερο από όλα – τα έσοδα από το Β’ γύρο αδειοδότησης φυσικού αερίου – που ζητάει το ΔΝΤ να  χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή του χρέους- και η ΑΤΑ.