Σε διαθεσιμότητα υπάλληλος του Κτηματολογίου, δήλωσε ο ΥΠΕΣ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο άλλος ένας υπάλληλος του Κτηματολογίου, ο οποίος, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού, ενώ εργαζόταν στο Κτηματολόγιο, «την ίδια ώρα έκανε και τον κτηματομεσίτη».

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο ίδιος έθεσε σε διαθεσιμότητα άλλον έναν υπάλληλο του Κτηματολογίου, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι «σήμερα τέθηκε ακόμη ένας υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, ο οποίος όντας υπάλληλος του Κτηματολογίου, την ίδια στιγμή έκανε τον κτηματομεσίτη».

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος, εκ πρώτης όψεως, όπως είπε, φαίνεται ότι αγνόησε και απαγορευτικό διάταγμα που εξέδωσε το Δικαστήριο εναντίον του «στο να συνεχίσει, όντας υπάλληλος του Κτηματολογίου, να κάνει τον κτηματομεσίτη».
«Και διερωτάται κάποιος: τόσο θράσος; Δηλαδή ούτε καν το δικαστήριο λαμβάνουμε υπόψη;» είπε ο κ. Χάσικος και πρόσθεσε ότι έδωσε σήμερα οδηγίες «πάραυτα να τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χάσικος είπε ότι «ο συγκεκριμένος υπάλληλος μέσα από το Κτηματολόγιο, έχοντας όλο τον μηχανισμό του Κτηματολογίου πίσω του, λειτουργούσε ως ένας κτηματομεσίτης».
Ο Υπουργός έκαμε λόγο για «απαράδεκτα φαινόμενα», σημειώνοντας, ταυτόχρονα, ότι «ο αριθμός των υπό διερεύνηση υπαλλήλων του Κτηματολογίου σήμερα μπορεί να είναι πέραν από δέκα».

«Κάποιοι από αυτούς δεν υπάρχει περίπτωση να γλυτώσουν την ποινική πτυχή του θέματος, πέραν του πειθαρχικού», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι «αυτά τα φαινόμενα δεν είναι σημερινά, είναι διαχρονικά. Υπάρχει από πλευράς της Κυβέρνησης, του Υπουργού, η αποφασιστικότητα μας να μην ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα, δεν θα περιοριζόμαστε στα λόγια».

Σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «αν τιμωρηθούν κάποιοι με τρόπο παραδειγματικό θα δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες και προϋποθέσεις έτσι ώστε, από τη μια, οι έντιμοι λειτουργοί να εργάζονται και να νιώθουν περήφανοι και από την άλλη οι ανέντιμοι, οι απατεώνες, οι κλέφτες, τουλάχιστον να εκδιώκονται από τη Δημόσια Υπηρεσία».

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως οι προκάτοχοι του μπορούσαν να ενεργήσουν διαφορετικά, ο κ. Υπουργός είπε ότι «εκείνο που είδα και με ενοχλεί είναι η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζονταν αυτές οι περιπτώσεις στο βωμό των διαδικασιών. Μπορεί να μην πήγαινε το μαχαίρι στο κόκαλο. Δεν δέχομαι να αποτελεί εμπόδιο στη δίωξη κάποιων η διαδικασία, και να χανόμαστε στα διαδικαστικά», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τα χρονικά πλαίσια της εφαρμογής των μέτρων για τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και του κράτους που παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Χάσικος είπε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι θα υλοποιηθούν εντός των χρονικών πλαισίων που έθεσε ο Πρόεδρος».