Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ταχύτερη απονομή συντάξεων και τις αδρανείς καταθέσεις

Σε δημόσια διαβούλευση στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.opengov.gr/minfin/?p=1803) έχει τεθεί απο σήμερα το νομοσχέδιο που προβλέπει την ταχύτερη απονομή συντάξεων στο Δημόσιο, καθώς και ρυθμίσεις για τις αδρανείς καταθέσεις.

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών “Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών” προβλέπει ότι: ο δημόσιος υπάλληλος που θα βγαίνει στη σύνταξη θα λαμβάνει κάθε μήνα το 50% του βασικού μισθού και των επιδομάτων του έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να πάρει την πλήρη σύνταξή επιπλέον των ποσών που δικαιούνται από την ημέρα συνταξιοδότησης.

Στο ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζεται και το θέμα των αδρανών καταθέσεων εκείνων δηλαδή που δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία κίνηση επί μία 20ετία. Συγκεκριμένα για τις αδρανείς καταθέσεις προβλέπεται ότι η χρήση τους θα είναι “αποκλειστικά και μόνο για ειδικούς σκοπούς στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, μετά την παραγραφή των δικαιωμάτων του καταθέτη ή των νόμιμων κληρονόμων του, κατόπιν παρέλευσης 20ετίας”.