Η Κύπρος έχει Δημοκρατία και δεν αστυνομοκρατείται!

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγες ημέρες στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για το γνωστό θέμα της διαρροής εγγράφου στον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Αμέσως κινητοποιήθηκαν με εντολή της κυβέρνησης του Δημήτρη Χριστόφια οι αστυνομικές αρχές, για να εντοπιστεί η πηγή που φέρεται να διαβίβασε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και υποψήφιο Πρόεδρο το απόρρητο έγγραφο.

Οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές άρχισαν αμέσως έρευνες ανακρίνοντας υπαλλήλους της τράπεζας και ελέγχονται εξονυχιστικά κάθε υπολογιστή από όπου θα μπορούσε, δήθεν, να φύγει το περιβόητο αρχείο! Μόνο που μέχρι στιγμής δεν βρήκαν τίποτα. Από τους ελέγχους φαίνεται καθαρά ότι κανείς από τους υπαλλήλους, οι οποίοι αναστατώθηκαν, δεν είναι ο αποστολές του εγγράφου.

Είναι, πάντως, απορίας άξιο πως οι σημερινοί αρμόδιοι δεν εννοούν να δεχθούν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης διατηρεί άριστες σχέσεις με ευρωπαϊκούς οργανισμούς και έχει και πολύ καλές προσβάσεις σε αυτούς. Θα μπορούσε, δηλαδή, κάλλιστα από εκεί να έχει προμηθευτεί το σχετικό αρχείο.

Καλό, λοιπόν, θα ήταν να καταλάβουν κάποιοι ότι η Κύπρος είναι μια ανοιχτή χώρα προς την Ευρώπη, έχει Δημοκρατία και σε καμία περίπτωση δεν αστυνομοκρατείται!

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως με το έγγραφο, που έφτασε στα χέρια του Νίκου Αναστασιάδη, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προειδοποιούσε την Κύπρο ότι μέχρι την 21η Ιανουαρίου θα τερματιστεί η δυνατότητα των κυπριακών τραπεζών να αξιοποιούν το Ταμείο Κατεπείγουσας Ρευστότητας.

Με βάση αυτό το έγγραφο, ο  Νίκος Αναστασιάδης είχε στείλει επιστολή προς  τον Δημήτρη Χριστόφια προειδοποιώντας τον ακόμα και με ποινικές ευθύνες για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.