Σε έντονο κλίμα η κατάθεση Βενιζέλου

Σε έντονο κλίμα ολοκληρώθηκε χθες η εξάωρη κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την επίμαχη “λίστα Λανγκάρντ”, με αιχμές Βενιζέλου κατά Παπακωνσταντίνου και Διώτη και έντονους διαλόγους με τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ανέλαβα καθήκοντα στις 17 Ιουνίου του 2011 και αρκετές εβδομάδες μετά, τον Αύγουστο του 2011, σε συνάντηση μου με τον κ. Διώτη με ενημέρωσε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου στις αρχές Ιουνίου του παρέδωσε το υλικό που είχε λάβει μέσω των μυστικών υπηρεσιών Γαλλίας -Ελλάδας” δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε λέγοντας πως” ο κ.Παπακωνσταντίνου δεν με είχε  ενημερώσει. Ο κ. Διώτης είπε ότι το υλικό του δόθηκε ανεπισήμως γιατί κατ’αυτό τον τρόπο παραδόθηκε και στον κ. Παπακωνσταντίνου.” τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Τα βέλη του κ. Βενιζέλου στράφηκαν όμως και προς τον τότε Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη “Ο κ. Διώτης με ενημέρωσε ότι το υλικό αποτελούσε προιόν υποκλοπής και επομένως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό μέσο, εφόσον δεν έχει συλλεγεί νόμιμα.” σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε πως “Απο τη στιγμή που ο κ. Διώτης είχε αυτή την άποψη, εγώ δεν θα μπορούσα να έχω διαφορετική, γιατί άλλωστε δεν είχα και την αρμοδιότητα”.

Η κατάσταση γίνεται όμως ακόμη πιο περίπλοκη, αφού ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το υλικό που κατείχε ο ίδιος και στην συνέχεια παρέδωσε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να είχε υποστεί αλλοιώσεις.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η κατάθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ενώπιον της Επιτροπής, ο οποίος προς στιγμήν βρίσκεται στις ΗΠΑ. 

ΕΝΤΟΝΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ένταση προκλήθηκε στην πορεία της κατάθεσης όταν η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επέμεινε να της δίνετε απάντηση σε κάθε της ερώτημα, απο τον κ. Βενιζέλο, τη στιγμή μάλιστα που είχε συμφωνηθεί να μη γίνεται διάλογος, αποσπώντας την έντονη αντίδραση του Προεδρεύοντα της Επιτροπής Τάσου Νεράτζη.