Σεξ: 6 λάθη που δεν πρέπει να κάνετε τώρα το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι εδώ…. Και όσο ο  καιρός ζεσταίνει, τόσο ανεβαίνει το θερμόμετρο και στη σεξουαλική σας ζωή.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το καλοκαίρι έχουμε κατακόρυφη αύξηση της ερωτικής διάθεσης και επιθυμίας.

Για να μπορέσετε όμως να το απολαύσετε όσο γίνεται περισσότερο θα πρέπει να έχετε κατά νου κάποια πράγματα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνετε, ειδικά τους θερινούς μήνες.

Δείτε ποια είναι τα 6 λάθη που θα πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία:

1. Μην κάνετε σεξ σε εξωτερικούς χώρους, προτού κοιτάξετε τριγύρω. Ενώ τους περισσότερους ανθρώπους τους εξιτάρει η ιδέα να κάνουν σεξ σε εξωτερικούς χώρους, το καλοκαίρι στην εξοχή, καλό είναι να ελέγξετε προηγουμένως την περιοχή, για δηλητηριώδεις κισσούς, φωλιές εντόμων ή ακόμα και φίδια προτού… σταθμεύσετε. Τα εξανθήματα δεν είναι καλή ιδέα, ούτε καλή εικόνα στον γυμνό… πισινό σας. Φροντίστε επίσης να βρείτε ένα σκιερό μέρος, αν το σεξ γίνει σε πρωινές, μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες, ώστε να αποφύγετε τα ηλιακά εγκαύματα ή την αφυδάτωση. Και, βεβαίως, εκτός από όλα τα παραπάνω φροντίστε να σιγουρευτείτε ότι δεν πρόκειται να σας πιάσουν επ΄αυτοφώρω, γιατί είναι άλλο να το φαντασιώνεστε και άλλο να συμβαίνει πραγματικά.

2. Μην αφήνετε τα προφυλακτικά στο αυτοκίνητό σας. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να βλάψουν ένα προφυλακτικό, αφήνοντας σας ευάλωτους/ες σε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή στον κίνδυνο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. Ολοι γνωρίζουμε ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να αναπτύξουν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, γι’ αυτό αν έχετε αφήσει το κουτάκι με τα προφυλακτικά στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, απλά πετάξτε τα και αγοράστε καινούργια.

3. Μην κάνετε σεξ μέσα στο νερό. Μπορεί η πισίνα ή και η θάλασσα να ακούγονται κάτι ερωτικό σε ό,τι αφορά το σεξ, ωστόσο δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Για την ακρίβεια είναι ο πιο πιθανός τρόπος να αρπάξετε ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, αφού το νερό ξεπλένει το φυσικό λιπαντικό του σώματός σας, δημιουργώντας περισσότερες τριβές, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να εισέλθουν σ’ αυτό βακτήρια και ιοί. Καθιστά, επίσης, ευκολότερη την ουρολοίμωξη. Και μπορεί ένα προφυλακτικό να σας βοηθήσει να αποφύγετε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αλλά αν κάνετε σεξ μέσα στο νερό, εξακολουθείτε να είστε σε κίνδυνο για ουρολοιμώξεις. Και βέβαια πρέπει επίσης να αναφερθεί πως ούτε το προφυλακτικό είναι ασφαλές μέσα σε μια πισίνα, γιατί το χλωριωμένο νερό μπορεί να το βλάψει. Τα ίδια περίπου ισχύουν για θάλασσα, λίμνες ή ποτάμια καθώς το νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, αν εισέλθει στον γυναικείο κόλπο.

4. Μην βιάζεστε. Οταν η θερμοκρασία έξω χτυπάει κόκκινο ένα στα… γρήγορα θα είναι πολύ λιγότερο αποδοτικό και ευχάριστο αν καταλήξετε να έχετε ιδρώσει και να κολλάτε από πάνω μέχρι κάτω. Προτιμήστε αντί γι’ αυτό ένα πιο αργό αισθησιακό σεξ καθώς συν τοις άλλοις οι έρευνες έχουν δείξει πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν καλύτερους οργασμούς όταν το σεξ προχωράει αργά και σταθερά.

5. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνεστε. Μπορεί αυτή να μην είναι ακριβώς σέξι συμβουλή αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε πως είναι καλοκαίρι και πως το σεξ είναι βασικά κάτι σαν μια μίνι προπόνηση. Γι’ αυτό πρέπει να φροντίζετε να παραμένετε ενυδατωμένοι σε όλη τη διάρκεια των ερωτικών σας περιπτύξεων. Σίγουρα λίγα παγάκια κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να βοηθήσουν, αλλά αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζεται είναι να έχετε απαραίτητα λίγο νερό δίπλα στο κρεβάτι σας.

6. Μην ρίχνετε σφηνάκια στο σώμα σας. Καταπολεμήστε την παρόρμηση να.. ραντίσετε το ερωτικό σας ταίρι με σφηνάκια, ειδικά το καλοκαίρι. Μπορεί να φαίνεται παιχνιδιάρικο ή να σας εξάπτει τη φαντασία, να ρίξετε λίγο λάιμ στον αφαλό του/της συντρόφου σας και να το πιείτε από εκεί, αλλά η αλήθεια είναι πως ένας χυμός λάιμ για παράδειγμα στο δέρμα σας μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά χημικά εγκαύματα αν είστε στον ήλιο. Δεν είναι ούτε χαριτωμένο, ούτε υγιές.