ΣΕΚ: Ανησυχίες για τη διαρροή επιστολής για Cyta

“Tα όσα ακολούθησαν, μετά τη διαρροή στον Τύπο της επιστολής που στείλαμε στη Διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου Συντάξεων και το ΔΣ της Cyta, επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες μας και τους λόγους για τους οποίους, υπεύθυνα και θεσμικά, ζητήσαμε εξηγήσεις από τα αρμόδια σώματα”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η  ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ – ΣΕΚ).

“Το Διοικητικό Συμβούλιο παράτυπα και χωρίς διαβούλευση με το Συνδικαλιστικό Κίνημα, προχώρησε στην υιοθέτηση πρότασης για σύσταση Διεύθυνσης Υποστήριξης του Ταμείου Συντάξεων, στην οποία πρόθεση είναι να ενταχθούν οι συνάδελφοι, που έχουν εκλεγεί στη Διαχειριστική Επιτροπή, ανεξάρτητα από τις γνώσεις και τον καταρτισμό τους κατά παράβαση των κανόνων Εταιρικής Διακυβέρνησης, των κανονισμών του Ταμείου και της κείμενης νομοθεσίας”, αναφέρει η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ ΣΕΚ).

Προσθέτει ότι “μέχρι σήμερα δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση που ανέλαβε η Δ.Ε. του Ταμείου, για πρόσληψη δικηγόρων και λογιστών προς υποστήριξη του Ταμείου”.

Διερωτάται, ακόμη, “μήπως θα υπάρξει μετακίνηση στην ίδια Διεύθυνση και εξειδικευμένου προσωπικού, στερώντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους από το Οργανισμό;”.

“Ταυτόχρονα, καταγράφουμε τις χθεσινές τοποθετήσεις του, εδώ και ένα χρόνο, Γραμματέα του Ταμείου Συντάξεων, ο οποίος επιβεβαιώνει τη συγγενική του σχέση με εργολάβο που συμμετέχει στην ανέγερση του Nicosia City Mall, αλλά και τη φιλική του σχέση με δικηγόρο που εμπλέκεται στο έργο”, αναφέρει η ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ ΣΕΚ).

Προσθέτει ότι “το μέλλον της συγκεκριμένης προβληματικής επένδυσης αποτέλεσε αντικείμενο έντονου προβληματισμού, τους τελευταίους μήνες, ο ίδιος, όμως, ζήτησε μόλις πρόσφατα την εξαίρεσή του από τις διαβουλεύσεις”.

“Έχουμε υποχρέωση ως Συνδικαλιστικό Κίνημα να παρεμβαίνουμε, να διεκδικούμε και να διασφαλίζουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια και δικαιοσύνη. Πάνω σε αυτή τη βάση συνεχίζουμε τον αγώνα μας”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ ΣΕΚ).