Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 ρίχτερ στη Λεμεσό

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 ρίχτερ στη Λεμεσό

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 53 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λεμεσού και το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα δέκα χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί πληροφορίες για ζημιές.

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρει  ότι σήμερα, 29 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 14:09 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους M=4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα νότια του Ζυγίου και εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης http://www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080 και στον λογαριασμό twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.