ΑΚΕΛ: Μεγάλη παρακμή του Μητροπολιτικού Δήμου της Λευκωσίας

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Επαρχιακού Γραμματέα Λευκωσίας – Κερύνειας, για τη μεγάλη παρακμή του Μητροπολιτικού Δήμου της Λευκωσίας

Με μεγάλη απογοήτευση και θλίψη παρακολουθούμε την κατάσταση στο Μητροπολιτικό Δήμο της Επαρχίας μας το Δήμο Λευκωσίας.

Ο Δήμος Λευκωσίας περνά τα τελευταία χρόνια μια μεγάλη παρακμή. Ενώ άλλες πόλεις αναπτύσσονται ραγδαία, δέχονται μεγάλες επενδύσεις και σημαντικά έργα ολοκληρώνονται, στο Δήμο Λευκωσίας τα πράγματα μοιάζουν να είναι στάσιμα.

Αναμέναμε όλοι την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της Πλατείας Ελευθερίας για να δοθεί επιτέλους μια ώθηση στο Κέντρο της Πόλης. Κατά την προεκλογική περίοδο του 2016, ο Δήμαρχος κύριος Γιωρκάτζης υποσχέθηκε ότι το έργο θα ολοκληρωνόταν σε μερικούς μήνες. Στη συνέχεια μας είπε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2017.

Σήμερα βρισκόμαστε Φθινόπωρο του 2018, σιγά – σιγά πλησιάζουμε το 2019 και η ολοκλήρωση της Πλατείας Ελευθερίας ακόμα εκκρεμεί. Αυτή η καθυστέρηση κρατά όλη την πόλη όμηρο. Καταδικάζει επιχειρήσεις και κυρίως αυτοεργοδοτούμενους που επαναδρααστηριοποιούνται στη περιοχή, δημιουργεί κυκλοφοριακή συμφόρηση και εμποδίζει την ευρύτερη ανάπτυξη της πόλης.

Με απογοήτευση παρακολουθούμε τη μεγάλη παρακμή της αγαπημένης μας πόλης, μιας πόλης ημικατεχόμενης, της πρωτεύουσας της πατρίδας μας. Είναι ξεκάθαρο ότι τα τελευταία χρόνια απουσιάζει από τη Λευκωσία, το όραμα πρακτικών λύσεων και κυρίως αποτελεσματικότητας.