Σαρηγιάννης: Πρόβλεψη για 4.000 νεκρούς ως το τέλος του χρόνου – 120 νεκροί την ημέρα

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χθες (22/11) 7.287 νέες μολύνσεις κορονοϊού, 608 διασωληνωμένους στις ΜΕΘ και περισσότερους από 100 θανάτους. Ο καθηγητής Υγειονομικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε σημερινές του δηλώσεις, δεν απέκλεισε να δούμε και 120 νεκρούς την ημέρα το επόμενο διάστημα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ», η κορύφωση των θανάτων θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη.

«Θα είναι ένα κλίμα δύσκολο τα Χριστούγεννα», υπογράμμισε.

Φόβοι για 4.000 νεκρούς έως το τέλος του χρόνου

Εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχουμε 4.000 νεκρούς έως το τέλος του χρόνου, φτάνοντας συνολικά τους 20.700.

Μάλιστα τόνισε ότι η φράση «εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις» έχει να κάνει με το πόσο καλά θα εφαρμόσουμε τα μέτρα, εξηγώντας ότι πρόκειται για μαθηματικό υπολογισμό.

Σε ερώτηση εάν θα έπρεπε να παρθούν οριζόντια μέτρα και εάν αυτό θα βοηθούσε, απάντησε ότι μειώνεις τον αριθμό των νεκρών καθώς όπως είπε «θα κοπούν μαχαίρι οι επαφές, χωρίς όμως να γλιτώσεις πολλά κρούσματα άμεσα».

Ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, λέγοντας ότι περιμένουμε σημαντική επιδείνωση.