Σαουδική Αραβία: Δημοσιογράφος βασανίστηκε μέχρι θανάτου σε φυλακή;

Ένα μήνα μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ένας ακόμη αντιφρονών δημοσιογράφος φέρεται να βασανίστηκε μέχρι θανάτου μέσα σε φυλακή, σύμφωνα με όσα μετέδωσε χθες το δίκτυο New Khaleej.

Σύμφωνα με την οργάνωση Prisoners of Conscience, μία ανεξάρτητη, μη κυβερνητική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε στο Twitter ότι ο Τούρκι Μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Τζασέρ έχασε τη ζωή του, εξαιτίας βασανισμού που υπέστη κατά τη διάρκεια ανάκρισης σε φυλακή.

Οι Αρχές της χώρας υποστηρίζουν ότι ο Τζασέρ διατηρούσε με το ψευδώνυμο Kashkool έναν λογαριασμό στο Twitter, όπου εξέθετε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από μέλη της βασιλικής οικογένειας και αξιωματούχους.

Πηγές επισημαίνουν ότι οι σαουδαρβικές αρχές ανακάλυψαν την πραγματική του ταυτότητα με τη βοήθεια πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών στα γραφεία του Twitter στο Ντουμπάι και ο δημοσιογράφος συνελήφθη τον Μάρτιο.

Η επιχείρηση στήθηκε υπό τις οδηγίεςτου πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, Σαούντ αλ Καχτάνι, ο οποίος αποπέμφθηκε, έπειτα από τη θύελλα που ξεσήκωσε η υπόθεση Κασόγκι.

Ο Καχτάνι τόνισε ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί στο Twitter δεν προστατεύουν αυτούς που κρύβονται πίσω από αυτούς που ασκούν κριτική στην βασιλική οικογένεια της χώρας.