Σαμψών: Επιβάλλεται και τούτο εγγυάται η υποψηφιότητά μου, την επανασύνδεση της βάσης του κόμματος

Δήλωση κ. Σωτήρη Σαμψών μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του

Με τη βοήθεια του Θεού και με απόλυτη προσήλωση προς τις ιδρυτικές αρχές, αξίες και ιδανικά του Δημοκρατικού Συναγερμού και της παράταξης και με απόλυτο σεβασμό προς την ιστορία του κόμματος αλλά και στην ιστορία του ονόματος το οποίο φέρω, υποβάλλω σήμερα και διεκδικώ τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Ο συναγερμικός είναι περήφανος και αυτή την περηφάνεια οφείλουμε και πρέπει να την επαναφέρουμε στην παράταξη και στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Η υποψηφιότητα μου εγγυάται ότι οι αρχές, οι αξίες και τα ιδανικά του κόμματος όπως αυτά καθορίζονται στο καταστατικό και στην ιδρυτική πράξη, στη διακήρυξη αρχών του 1976 πάντοτε με το βλέμμα στο μέλλον και στο 2023, θα σημαίνει ότι η παράταξη μπορεί αναβαπτιζόμενη μέσα από τις αρχές της να μεγαλουργήσει και πάλι. Είναι ξεκάθαρη πλέον η ανάγκη για ανανέωση, εκσυγχρονισμό της παράταξης αλλά αυτή η ανανέωση, ο εκσυγχρονισμός και η ενότητα δεν είναι έννοιες αφηρημένες έχουν κατεύθυνση και η κατεύθυνση αυτή δεν μπορεί παρά να είναι άλλη από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά του κόμματος όπως αυτά καθορίζονται στην ιδρυτική πράξη.

Επιβάλλεται και τούτο εγγυάται η υποψηφιότητά μου, την επανασύνδεση της βάσης του κόμματος με το κόμμα, με την ηγεσία του κόμματος και την επανασύσταση των τοπικών, των κλαδικών, των επαγγελματικών και των επιστημονικών επιτροπών της παράταξης γιατί ως κόμμα συλλογικό και όχι προσωποπαγές και αρχηγικό, ο Δημοκρατικός Συναγερμός οφείλει και αυτό πρέπει να αποτελέσει καταστατική αλλαγή στην παράταξη, οφείλει όχι μόνο να αφουγκράζεται αλλά και να εφαρμόζει και να υλοποιεί τις αποφάσεις, τις εισηγήσεις και τις σκέψεις της βάσης του.

Έχοντας πει αυτά η υποψηφιότητα μου έχει κατεύθυνση, έχει συγκεκριμένες θέσεις και τοποθετήσεις και καλώ τον κάθε συναγερμικό ψηφοφόρο, τον περήφανο συναγερμικό ψηφοφόρο στις 6 του Μάη να έρθει και να καταθέσει με την ψήφο του την άποψή του, τη γνώμη του για το τι κόμμα θέλουμε να έχουμε από τούδε και στο εξής. Αυτό είναι το μέγα ερώτημα και αυτό πρέπει να απαντηθεί από κάθε ψηφοφόρο που θα ψηφίσει στις 6 Μαΐου.