Αννίτα: Σήμερα είναι μία μέρα δημοκρατίας και ενότητας

Δήλωση Προέδρου Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτας Δημητρίου για την κατάθεση υποψηφιοτήτων

Μια μέρα δημοκρατίας και ενότητας για τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Έχουμε την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, των Αντιπροέδρων, των μελών του Πολιτικού Γραφείου και βεβαίως της Προέδρου της ΓΟΔΗΣΥ και μετά το συνέδριο μας θα έχουμε την εκλογή της υπόλοιπης ηγεσίας.

Το μήνυμα είναι ένα, ότι συλλογικά και ενωμένοι προχωράμε για να διασφαλίσουμε το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας. Για ένα ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό.

Τον Ειδικό Αντιπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, κ. Colin Stewart, υποδέχτηκε σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου πλαισιωμένη από τους συνεργάτες της και μέλη της ηγεσίας του κόμματος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το κυπριακό με την κ. Δημητρίου να καλωσορίζει τον κ. Stewart και να σημειώνει στις δηλώσεις της ότι έγινε μια εκτενής συζήτηση για το κυπριακό, το πως προχωράμε με ζητούμενο την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου που είναι η ΔΔΟ. Εδώ, σημείωσε η κ. Δημητρίου, έγκειται και η δική μας ευθύνη και ο δικός μας ρόλος ως πολιτικά κόμματα, πως ακριβώς βοηθάμε αυτό το στόχο. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να συζητήσουμε για τα οφέλη, τόνισε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και την αναγκαιότητα της λύσης του κυπριακού.

Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μια τέτοια πρωτοβουλία είναι αυτή την οποία ανακοινώσαμε τις προηγούμενες μέρες: Ότι θα πρέπει να καταστήσουμε την κοινωνία των πολιτών συμμέτοχη στη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού με βάση το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης που είναι η ΔΔΟ, τις προοπτικές της λύσης, τα οφέλη που θα προκύψουν ούτως ώστε η κοινωνία να είναι ενήμερη και προετοιμασμένη.

Χαίρομαι, κατέληξε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που ο κ. Stewart βλέπει όχι μόνο θετικά αλλά επικροτεί αυτήν την πρωτοβουλία και βεβαίως εδώ θα είμαστε να λειτουργήσουμε ενισχυτικά και ωφέλιμα για να μπορέσουμε πραγματικά να οδηγηθούμε ένα βήμα παρακάτω και να είμαστε ενώπιον των θετικών εξελίξεων που τέτοιες εκτιμούμε ότι θα είναι μετά και τις εκλογές στην Τουρκία, όσο αφορά την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.