Σαμαράς: 1 δις για τη ρευστότητα ως το τέλος του 2012

Έμφαση στη ρευστότητα και στην ανάγκη άμεσης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους σε ιδιώτες έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, μετά την λήξη της σύσκεψης που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα δοθεί στην αγορά 1δις ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας,ενώ απο αύριο κιόλας θα καταβληθούν 300 εκατ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων και σε 42 δήμους της χώρας για την αποπληρωμή 1200 εφάπαξ.

Την ίδια ώρα, υποστήριξε πως ένας απο τους άμεσους στόχους της κυβέρνησης είναι η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, ενώ σημείωσε πως με νέα ρύθμιση, όσοι υποβάλουν αίτημα συνταξιοδότησης θα παίρνουν αμέσως κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης, την κατάθεση νόμου, την πρώτη κιόλας εβδομάδα του Ιανουαρίου, βάση του οποίου οι αδρανείς καταθέσεις θα μπαίνουν σε ειδικό κωδικό στον προϋπολογισμό και τα ποσά αυτά θα πηγαίνουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.