Σαμαράς: Στόχος να γίνουν τα λιμάνια μας παγκόσμια ναυτιλιακά κέντρα

«Στόχος μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα γενικότερα και τα μεγάλα λιμάνια μας πιο συγκεκριμένα, παγκόσμια ναυτιλιακά κέντρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στο χαιρετισμό που απήυθυνε κατά την τελετή έναρξης της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2014».

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, πρόκειται για φιλοδοξία μιας ολόκληρης χώρας.

Αναγνώρισε ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται σκληρή δουλειά, αυστηρός σχεδιασμός και πολιτική σταθερότητα, όπως ανέφερε.

«Τα τελευταία δύο χρόνια γυρίσαμε την πορεία αυτής της χώρας προς τα πάνω. Στα επόμενα χρόνια θα προχωρήσουμε πρόσω ολοταχώς» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και έκανε λόγο για τη «Διακήρυξη των Αθηνών» που προώθησε η Ελληνική Προεδρία και όπως επεσήμανε έβαλε τις βάσεις για τον επαναπροσδιορισμό της θαλάσσιας πολιτικής ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε λέγοντας ότι η χώρα ανακάμπτει από την οικονομική κρίση και όπως είπε δύο από τους «πρωταθλητές» της ελληνικής οικονομίας ήδη δημιουργούν νέα ρεκόρ.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στον τουρισμό λέγοντας πως έκανε νέο ρεκόρ πέρσι με 18 εκατομμύρια επισκέπτες και ετοιμάζεται να κάνει νέο ρεκόρ και φέτος, με 20 εκατομμύρια, ενώ, όπως είπε, η φετινή Έκθεση Ποσειδώνια ήδη έσπασε το ρεκόρ του 2012, σε συμμετοχές και σε χώρες προέλευσης.

Επίσης αναφέρθηκε στον ελληνικό στόλο, ο οποίος σύμφωνα με τον  ίδιο ήδη μεταφέρει το 15% του παγκόσμιου εμπορίου.