Σαμαράς- Στουρνάρας:”Θα πάμε μόνοι και όποιος ψηφίσει”

“Εγώ προχωράω μπροστά με όσους μπορούν, έχουμε κάνει ήδη αρκετές μεταβολές στα εργασιακά”. Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Πρωθυπουργός σε στενούς συνεργάτες του χθες βράδυ, κάνοντας ξεκάθαρη τη στάση του να φέρει στη βουλή όλο το πακέτο των μέτρων, μαζί με τα εργασιακά.Την ίδια στάση κράτησαν και στο ΥΠΟΙΚ .”Το πακέτο θα έρθει στη βουλή και όποιος θέλει ας το ψηφίσει” δήλωνε χαρακτηριστικά το περιβάλλον Στουρνάρα λίγο μετά την λήξη της τηλεδιάσκεψης με την τρόικα, κάνοντας σαφές πως η συμφωνία  θεωρείται σχεδόν κλειδωμένη.

Η διαπραγμάτευση μεταξύ Στουρνάρα και τρόικας θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη(οπότε πρέπει να έχουν κλείσει τα μέτρα), με σκοπό να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες για το Euro Working Group της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής, αλλά και για να ολοκληρωθούν οι τελευταίες, απαραίτητες μεταβολές στα εργασιακά.

“Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου, οι συνομιλίες συνεχίζονται για τα εργασιακά ζητήματα” δήλωσε  ο Γιάννης Στουρνάρας, ενώ λίγο νωρίτερα κύκλοι του υπουργείου σημείωναν χαρακτηριστικά πως “Δεν υπάρχει άλλη λύση, πρέπει να προχωρήσουμε και όποιος θέλει ας ψηφίσει, πρέπει να πάρουμε τη δόση”.