Σαμαράς: “Στην Ελλάδα είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της κρίσης..αλλά θα ανακάμψουμε”

Την πεποίθηση του ότι παρά τη σκληρή πολιτική λιτότητας που ακολουθείται, η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης από το 2013 εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τη Μάλτα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος με θέμα “Η Απάντηση είναι περισσότερη Ευρώπη-Ολοκληρώνοντας την ΟΝΕ” ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σκληρές θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, λόγω της αυστηρής πολιτικής λιτότητας και υπογράμισε πως “στην Ελλάδα είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της κρίσης, αλλά μετά τις αποφάσεις που λάβαμε, τον επόμενο χρόνο θα δούμε κάποια σημάδια ανάκαμψης.”

“Η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες” σημείωσε “Το 2009 το έλλειμμα εξερράγη. Μετά απο τρία χρόνια σκληρής λιτότητας θα μειώσουμε το έλλειμμα κατά 8% του ΑΕΠ. Μια τέτοια μείωση μέσα σε μόλις τρία χρόνια δεν έχει ξαναγίνει.” είπε ο κ. Σαμαράς εξαίροντας τις προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα πληρώνοντας όμως ακριβό τίμημα, αφού έχασε σχεδόν το 25% του ΑΕΠ.

Παράλληλα, κάλεσε τις χώρες τις ΕΕ να συνεχίσουν την πολιτική στήριξης προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης και εστίασε την προσοχή του στο ζήτημα της κοινωνικής συνοχής τονίζοντας πως κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να στεφθεί με επιτυχία αν η κοινωνία δεν το υποστηρίζει.

Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της συνεδρίασης του ΕΛΚ βρήκε την ευκαρεία να έχει επαφές με ευρωβουλευτές και ηγέτες άλλων χωρών, ενώ στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Μάλτας Λόρενς Γκόνζι.