Σαμαράς: “Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη”

Ως “απειλή για την κοινωνική συνοχή”  χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τη μάστιγα της ανεργίας που πλήττει την Ελλάδα, κάνοντας λόγο για ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής ειρήνης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο δείπνο που παρέθεσε η Σουηδική Ακαδημία στους Ευρωπαίους ηγέτες μετά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Πρέπει να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη. Στην Ελλάδα έχουμε 58% ανεργία στους νέους ανθρώπους και αυτό απειλεί την κοινωνική συνοχή, είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει φαινόμενα πολιτικού εξτρεμισμού και αν αυτό συνεχιστεί μπορεί να πλήξει την υπόλοιπη Ευρώπη”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Εκτός του κ. Σαμαρά, τον λόγο έλαβε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Εντα Κένι και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η κρίση της ευρωζώνης έχει ξεπεραστεί.

“Η κρίση της ευρωζώνης, το έχω ήδη πει, βρίσκεται πίσω μας. Στην Ελλάδα, δώσαμε επιτέλους τους πόρους που ανέμενε. Στην Ισπανία, επιτρέψαμε στον τραπεζικό τομέα να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Στην Ιταλία, παρά την πολιτική αβεβαιότητα, είμαι βέβαιος ότι οι Ιταλοί θα τα καταφέρουν”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Φρανσουά Ολάντ.