Σαμαράς- Νταβούτογλου: Οι σχέσεις των δύο χωρών εξελίσσονται θετικά (Βίντεο)

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα και είχε συνάντηση με  τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Νταβούτογλου ήρθε για την προετοιμασία του τρίτου κοινού υπουργικού συμβουλίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο κ. Νταβούτογλου άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει κοινή ορολογία, κοινός λόγος στις διαβουλεύσεις και κάλεσε επί της ουσίας να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, χωρίς να δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Είχα την ευκαιρία, πριν από μερικές ημέρες, να συνομιλήσω με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας. Είχαμε μία καλή συνομιλία και αυτό που νομίζω ότι αποτέλεσε τη βάση της ήταν η κοινή μας πεποίθηση ότι οι σχέσεις των δύο χωρών εξελίσσονται θετικά, όπως γινόταν και στο παρελθόν. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε αυτό το θετικό κλίμα. Χαίρομαι που βρίσκεστε εδώ».

Ο κ. Νταβούτογλου, από την πλευρά του, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Χθες, μίλησα με τον Πρωθυπουργό Ερντογάν, ο οποίος στέλνει τις ευχές και τους χαιρετισμούς του. Χάρηκε για την τηλεφωνική συνομιλία σας και για το πνεύμα που επικράτησε σε αυτήν, όπως πάντα άλλωστε.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι παραδειγματικές υπό την ηγεσία σας και με τη στενή συνεργασία του ομολόγου μου, του υπουργού κ. Βενιζέλου.

Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλές ιστορίες επιτυχίας στις διμερείς μας σχέσεις».

httpv://www.youtube.com/watch?v=YrJX-d-bwPs

Πηγή: Enikos.gr