Σαμαράς: “Να επισφραγίσουμε την ελπίδα της Ελλάδας που περιμένει”

“Να επισφραγίσουμε την ελπίδα της Ελλάδας που περιμένει”  κάλεσε ο Αντώνης Σαμαράς τους βουλευτές κατα τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της βουλής, ενώ ταυτόχρονα παραδέχτηκε την σκληρότητα των μέτρων, αλλά τόνισε την αναγαιότητα τους για τη σωτηρία της πατρίδας. “Πολλά απο τα μέτρα που παίρνουμε είναι σωστά, θα έπρεπε να τα είχαμε πάρει χρόνια τώρα. Υπάρχουν όμως και άλλα άδικα μέτρα, τα οποία όμως αποτελούν και συμβατικές υποχρεωσεις της χώρας” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε πως για να σωθεί ένας λαός πρέπει να το θέλει ο ίδιος και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μένει ενωμένος μέσα και αξιόπιστος προς τα έξω, και τόνισε πως σήμερα πρέπει να επισφραγισουμε αυτή την αξιοπιστια, για να σταθεροποιησουμε την ελλάδα η αλλιώς να αφαιθούμε στη δείνη της χρεοκοπίας.

Την ίδια ώρα κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σπρώχνει τη χώρα στο χάος, ότι δεν έχει σχέδιο για τη σωτηρία της χώρας και την ώρα που ζητάει την ψήφο του λαού, αυτοαναιρείται λέγοντας πως δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει, σχολιάζοντας εμμέσως τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνη.

“Αποκλειστικότητα στη λύση της δραχμής έχουν, αλλά όχι και στον ανθρώπινο πόνο..Δεν είναι πιο ευαίσθητοι απο εμας.” δήλωσε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η δόση είναι απολύτως αναγκαία για την Ελλάδα, με την οποία θα καταφέρει να εξοφλήσει το σύνολο σχεδόν των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τους ιδιώτες, ενώ παράλληλα τόνισε πως ο ίδιος παλεύει προσωπικά για να πάρουμε άμεσα περισσότερα απο τα 31 δις.

Ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για την στήριξη τους στην κυβέρνηση, τους βουλευτές της ΚΟ της ΝΔ, αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό “που ξέρει, υπομένει και περιμένει” και κάλεσε τους βουλευτές να  επισφραγίσουν με την ψήφο τους την ελπίδα της Ελλάδας που περιμένει.