Σαμαράς: Ανασχηματισμός μετά τη δόση

Τα σενάρια περί ανασχηματισμού επιβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας ότι υπάρχουν δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα και πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος μετά την δόση των 31 δισ. ευρώ. Το ερώτημα ωστόσο που παραμένει, είναι εάν στην νέα κυβέρνηση θα μετέχουν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Ο Φώτης Κουβέλης είχε δηλώσει στο παρελθόν, ότι δεν επιθυμεί ο ίδιος  ούτε μέλη του κόμματος του να συμμετέχουν
ενεργά στην κυβέρνηση. Κάτι που δεν είχε αποκλείσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς θα «φλέρταρε» άνετα στην ιδέα να προταθεί για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.  Πληροφορίες ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να μετέχει στην κυβέρνηση ο Ανδρέας Λοβέρδος ως προσωπική επιλογή Σαμαρά,  ο οποίος μετά την σκληρή αντιπαράθεσή του με τον Βενιζέλο, ίσως αποχωρήσει απο το ΠΑΣΟΚ.

«Όταν έρθει η στιγμή, όταν πρέπει, όταν αποφασιστεί, θα κάνουμε τις κινήσεις που κάνει η κάθε κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί πάντοτε να είναι καλύτερη από ότι είναι σήμερα. Ασφαλώς υπάρχουν προβλήματα, ασφαλώς υπάρχουν κενά, όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε, όταν μπορέσουμε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αλλά θέλω να σας πω ότι σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν προβλήματα, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχουν κενά και δεν περιμένουμε με έναν ανασχηματισμό να λυθούν όλα τα προβλήματα και τα κενά, τα οποία υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη τύπου.

Ο Πρωθυπουργός έχει δεχτεί ήδη εισηγήσεις από στενούς του συνεργάτες για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο σχήμα καθώς αρκετά από τα μέλη της κυβέρνησης έχουν κριθεί ανεπαρκή στις θέσεις που κατέχουν.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι «όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, με δεδομένες τις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει ο καθένας στον τομέα ευθύνης του και τις μακροχρόνιες αγκυλώσεις. Βεβαίως, δεν
υπάρχει μονιμότητα στις υπουργικές θέσεις» είχε πει ο Σίμος Κεδίκογλου.