Σαμαράς:”Επιβραβεύονται οι θυσίες του λαού και ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη”

“Η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, για να ανακοπεί η ανεργία και να έρθει η ανάπτυξη που αποτελεί και την ύψιστη προτεραιότητα μας” δήλωσε ο πρωθυπουργός πριν απο λίγο αναφερόμενος στις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup  για την Ελλάδα.Με τη χθεσινή συμφωνία “άνοιξε ο δρόμος για την άμεση μείωση του χρέους μεσω  επαναγοράς ομολόγων σε χαμηλές τιμές αλλά και για τη μείωση των επιτοκίων στο υπόλοιπο χρέος μας, ώστε τα επόμενα χρόνια οι πληρωμες να επιβαρυνουν λιγότερο τον ελληνα φορολογούμενο.

Τα επιτόκια που θα πληρώνει η Ελλάδα πλέον θα είναι απο τα χαμηλότερα στην Ευρώπη” σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως “δεν θα πληρώνουμε τόκους για δέκα χρόνια και χρεολύσια για 15 χρόνια, γεγονός που θα δώσει ανασες στην ελληνικη οικονομία ωστε να μπούμε σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά.”.

Παράλληλα, υποστήριξε πως τα κέρδη που έβγαλαν οι ξένες τράπεζες απο τα ελληνικά ομόλογα θα επιστραφούν στην Ελλάδα, προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος της, το οποίο με τη χθεσινή συμφωνία μειώνεται επιπλέον κατα 20% του ΑΕΠ.

“Κατ’αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται οι θυσίες του ελληνικού λαού και ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη..Ανοίγει ο δρόμος για την αναγέννηση της χώρας και αυτό το πετύχαμε όλοι μαζί..Οι Έλληνες με τις θυσίες τους, οι οποίοι δεν έπεσαν στην παγίδα της διχόνοιας την ωρα που η χώρα ηταν στο χείλος της καταστροφής.” τόνισε ο κ. Σαμαράς αφήνοντας σαφείς αιχμές στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

“Το κίνημα για την αναγέννηση της Ελλάδας τώρα δυναμώνει, για μια Ελλάδα ανταγωνιστική και ευρωπαϊκή και με Έλληνες υπερήφανους.. Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε..Οι Έλληνες άλλωστε είμαστε για τα δύσκολα..” κατέληξε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.