Σαββόπουλος «αποθεώνει» Τσιόδρα: Είναι επιστήμονας, αλλά τα λόγια του έχουν στοργή και πόνο

Σαββόπουλος «αποθεώνει» Τσιόδρα: Είναι επιστήμονας, αλλά τα λόγια του έχουν στοργή και πόνο

Ο γνωστός τραγουδιστής Διονύσης Σαββόπουλος,  μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, εξήρε το έργο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι έβαλε μπροστά τη γνώση, ενώ για τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα τόνισε ότι είναι επιστήμονας που δεν θέλει να προβληθεί και ότι γνωρίζει πολύ καλά τι λέει.

Eλπίδα αποπνέουν τα λόγια του Διονύση Σαββόπουλου. «Ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας στο σπίτι και έχουμε την ευκαιρία να του μιλήσουμε. Είναι παράξενες και ενδιαφέρουσες μέρες, και πιστεύω ότι θα βγούμε καλύτεροι από αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο σπουδαίος καλλιτέχνης.

Δήλωσε ότι από τη μια μεριά «υπάρχει ανησυχία και φόβος, από την άλλη πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Είδαμε ότι μπορεί να υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, είδαμε ότι μπορεί να υπάρχει κράτος, είδαμε ότι ο κόσμος μπορεί να αυτοπειθαρχεί αρκεί να του εξηγήσεις, ήταν πιο συγκινητικό το πώς ο κόσμος κατάλαβε και έκανε μεγάλο βήμα και η Εκκλησία μας έκανε τις τελετές της με κλειστές τις πόρτες για να προστατέψει την υγεία του κόσμου για να είμαστε ενωμένοι στη ζωή και στην υγειά και όχι στο θάνατο».

«Έχει κάνεις την αίσθηση φέτος ότι ο Θεός δοξολογήθηκε μέσα στις ΜΕΘ, στους θαλαμηπόλους των νοσοκομείων… Τα αγγελούδια ήταν οι ντελιβεράδες, οι νοσηλευτές οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ. Ναι, ήταν παράξενο και ελπιδοφόρο Πάσχα», προσέθεσε.

«Δεν χάνω τον Τσιόδρα»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος εξήρε το έργο της κυβέρνησης, αναγνωρίζοντας την υπευθυνότητα που επέδειξε, ενώ με εγκωμιαστικά λόγια μίλησε για τον Σωτήρη Τσιόδρα:

«Κάθομαι μέσα στο σπίτι, έχω τα βιβλία μου, δεν χάνω στις 6 η ώρα ανυπερθέτως τον καθηγητή Τσιόδρα. Από τη μια του μεριά είναι επιστήμονας, ορθολογιστής, σύγχρονος άνθρωπος, θα λέγαμε της Δύσης, από την άλλη τα λόγια του έχουν στοργή, πόνο, ενσυναίσθηση που συνήθως αυτά τα πράγματα τα ταυτίζουμε με την Ανατολή. Έχουμε σύνθεση Ανατολής και Δύσης, δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό σε δημόσιο λόγο. Ο πολιτικός μας βίος μέχρι τώρα δεν πέτυχε σύνθεση Ανατολής – Δύσης όπως οι καλλιτέχνες, οι μεγάλοι ποιητές, οι ζωγράφοι οι μεγάλοι του τραγουδιού. Ξαφνικά στο δημόσιο λόγο έχουμε τέτοια σύνθεση από έναν άνθρωπο που ξέρει πολύ καλά τι λέει, έναν επιστήμονα που δεν θέλει καθόλου να προβληθεί δεν βλέπει την ώρα να φύγει από το δωμάτιο. Δεν το είχαμε ξαναδεί».

«Με εντυπωσιάζει ότι η πολιτική ηγεσία έβαλε μπροστά τη γνώση και πάνω στη γνώση έκτισε την πολιτική, τη ρητορική της και την προπαγάνδα της… Αυτό είναι σπουδαίο, γιατί συνήθως η πολίτικη προσπαθεί να μανουβράρει τη γνώση και όχι να στηριχθεί πάνω σε αυτί.

Παραδίπλα ο πρόεδρος Ερντογάν έβαλε να λένε επιστήμονες ότι οι Τούρκοι έχουν ειδικό DNA που δεν προσβάλλεται από τον ιό. Πρέπει να σας πω ότι τώρα που είδαμε να μπαίνει πρώτα η γνώση και επάνω να κτίζει η πολιτική, αυτό πρέπει να γίνει σε όλα, και στην Παιδεία και στο περιβάλλον, και σε όλα τα πράγματα», σημείωσε ενώ συμπλήρωσε ότι ξαφνικά είμαστε υπόδειγμα από τα μεγαλύτερα έντυπα του κόσμου.