Σίμος Κεδίκογλου: “Το ελληνογαλλικό συμβούλιο θα προωθήσει τη συνεργασία”

Έπειτα από την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προέβη σε δηλώσεις, επισημαίνοντας τα θετικά αποτελέσματα: «Θέλω να επισημάνω τις αναφορές στην ΑΟΖ, στα ευρωπαϊκά κοιτάσματα που βρίσκονται στο Αιγαίο, στην πρόθεση της Γαλλίας να συμμετάσχει στην ενδεχόμενη συνεκμετάλλευση. Επίσης, την ενίσχυση που θα έχει η Ελλάδα από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων της Γαλλίας και την συνεισφορά σε επίπεδο τεχνογνωσίας στους τομείς της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Υγείας κτλ», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου και επισήμανε πως «η δημιουργία του ελληνογαλλικού συμβουλίου -το οποίο θα προωθήσει δράσεις σε συγκεκριμένους τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, η διαχείριση υδάτινων πόρων, η άμυνα, το εμπόριο και ο τουρισμός, για τον οποίο υπογράφηκε και μια συμφωνία χθες- θα ανοίξει νέες οδούς για συνεργασία».

«Ο κ. Ολάντ είπε ξεκάθαρα ότι ο σκοπός της επίσκεψής του είναι να ενθαρρύνει, να παρακινήσει, να παροτρύνει γαλλικές επιχειρήσεις να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι δεν συζητήθηκαν θέματα εξοπλισμών. Επίσης, συμπλήρωσε ότι η ελληνική πλευρά «ζήτησε και πρότεινε να μας νοικιάσουν δύο φρεγάτες και αυτό συζητείται».

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Κατάρ στον διαγωνισμό του Ελληνικού, είπε ότι «υπέγραψε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας και επιστρέφει στον διαγωνισμό για το Ελληνικό» και τόνισε ότι: «Θα πρέπει να αποδίδουμε τα εύσημα εκεί που πρέπει και ο κ. Μηταράκης έχει κάνει πολύ σημαντική δουλειά».