Σήμερα το απόγευμα επιστρέφουν οι Κύπριοι που εγκατέλειψαν την Λιβύη

Οι Κύπριοι που απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη με την ελληνική φρεγάτα ”ΣΑΛΑΜΙΣ” αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο με πτήση που αναχωρεί το απόγευμα από την Αθήνα, ενώ άλλοι δύο αναμένεται να φτάσουν στην Κύπρο από την Τύνιδα, όπως δήλωσε ο Χάρης Μορίτσης, Υπεύθυνος Τμήματος διαχείρισης κρίσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον κ. Μορίτση, η ελληνική φρεγάτα έφτασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Εκπρόσωπος της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα βρίσκεται ήδη μαζί με τα άτομα που επιβιβάστηκαν στην ελληνική φρεγάτα και αναμένεται ότι από το λιμάνι του Πειραιά θα μεταφερθούν στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, από το οποίο θα αναχωρήσουν το απόγευμα με πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών για Κύπρο.

Δύο εξ αυτών έχουν ήδη ενημερώσει ότι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Στο μεταξύ, άλλα τρία άτομα ήρθαν σε επαφή με το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, ενημερώνοντας ότι βρίσκονται στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον κ. Μορίτση, από τους οκτώ που έμειναν πίσω με δική τους απόφαση, δύο αναχώρησαν αεροπορικώς από τη Μιζράτα και βρίσκονται ήδη στην Τύνιδα, απ` όπου κάποια στιγμή σήμερα θα αναχωρήσουν με προορισμό την Κύπρο.

Στην ελληνική φρεγάτα “ΣΑΛΑΜΙΣ” επιβιβάστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Κύπριοι υπήκοοι και μία πολίτης τρίτης χώρας, οι οποίοι είχαν αποταθεί στο κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών και απομακρύνθηκαν από τη Λιβύη λόγω της έκρυθμης κατάστασης.